Nettibingon strategia on yksinkertainen

Nettibingo ei ole kovin vaikeaa, onhan kyse lähinnä onnesta eli tuurista. Voittaminen tuntuu kuitenkin aika ajoin erittäin haastavalta ja luottamus peliin hiipuu helposti. Innoikkaimmat pelaajat ryhtyivät kehittämään peliin voittavia taktiikoita ja strategioita heti pelin syntyhetkistä lähtien. Strategioiden pohjalta löytyy lähes aina tapa pohtia ja laskea todennäköisyyksiä. Kuitenkin suuri osa taktiikkaa on myös pelaajan ulosanti ja näyttäytyminen bingohallissa. Olihan peli aikoinaan myös paikka näyttää itseään naapurustolle.

Todella edistynyttä matematiikkaa

Kuten pelin oletusarvoon liittyy, ei kukaan voi oikeasti tietää seuraavaksi valittavan pallon numeroa. Joseph E. Granville on kuitenkin kehittänyt bingoon strategian, joka perustuu edistyneeseen teknologiaan ja pitkälle vietyyn tilastomatematiikkaan.

Granvillen päätelmä oli, että jokainen kierros bingoa, noudattaan eräänlaista kuviota. Kun valitset pelikortin, joka on kuvion mukainen, voitat todennäköisyydet pitkällä aikavälillä.

Omituista kyllä, lopullinen päätelmä Granvillen tutkimuksissa oli, että useamman kortin ostaminen ei lopulta johda voittamiseen, vaan ainoastaan panoksen todennäköisempään häviämiseen. Pienemmän korttimäärän ostaminen oli parempi vaihtoehto.

Matematiikan todennäköisyyslaskennan sääntöjen mukaan, jokaisella bingon pallolla on yhtä suuri todennäköisyys tulla valituksi. Kun ymmärrät tämän, tajuat, että jokaisen kierroksen tulisi olla täysin oma uniikki kokonaisuutensa. Nyt tästä voimme päätellä seuraavat seikat:
Palloista yhtä suuri määrä päättyy ykköseen, kakkoseen, kolmoseen jne.
Parittomia ja parillisia palloja on yhtä monta.
Palloista puolet on “isoja” ja puolet “pieniä” – jako voidaan tehdä itse.

Seuraavan kerran kun pelaat nettibingoa, havaitset, että ensimmäisten kahdeksan – kymmenen pallon joukossa, kaikilla on erilainen loppunumero.

Onkin siis syytä valita sellainen kortti, jonka viimeiset numerot ovat erilaiset.

Autodaub eli automaattinen täyttö

Jotta itselle ei kävisi virheitä, kannattaa käyttää niin kutsuttua autodaub-toimintoa, joka täyttää ruudukon puolestasi. Toki on myönnettävä, että osa pelin jännityksestä karisee tällöin, mutta pelivarmuus nousee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *